Urządzenia i Akcesoria
Neapolitan pizza
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 slices
Składniki
Dough
-
extra virgin olive oil plus extra to grease20 g
-
warm water320 g
-
white sugar1 tsp
-
dried instant yeast1 tsp
-
"00" pasta flour350 g
-
fine semolina plus extra to dust150 g
-
sea salt1 tsp
Assembly
-
pizza sauce150 g
-
mozzarella cheese sliced200 g
-
fresh basil leaves roughly torn2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
156.2 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
471.1 kJ /
112.6 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
16.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Milk chocolate hazelnut spread
15 min
Choux au Craquelin with Raspberry White Chocolate Cream
6 godz. 10 min
Portuguese Bread (Pão de água)
2 godz. 45 min
Mediterranean chicken with sundried tomato, onion and risoni
1 godz. 35 min
Spiralized Sweet Potato Begedil
35 min
Pistachio cream madeleines
24 godz. 35 min
Rustic Spice Mix for Bread
5 min
Pizza sauce
30 min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3 godz. 5 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 godz. 20 min
Flour tortillas
1 godz. 10 min
Greek pita breads
1 godz. 15 min