Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 320 g warm water
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 350 g "00" pasta flour
- 150 g fine semolina, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
Assembly
- 150 g pizza sauce
- 200 g mozzarella cheese, sliced
- 2 sprigs fresh basil leaves, roughly torn
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 471.1 kJ / 112.6 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 156.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkraut (Thermomix®️ Cutter)
168h 35min
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26h 15min
Mini herb and garlic pull apart bread
1 Std. 35 Min
Scallops and prawns with XO butter
50min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Three cheese pides
1h 40 min
Paris–Brest with praline cream
26 Std.
Pizza in Bianco
1h 20 min
Chocolate miso eclairs
1 godz. 45 min
Cheat's Kaiser rolls
2 godz. 30 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min
Pizza sauce
30 min