Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 125 g di latte intero
- 25 g di farina tipo 00 forte (almeno W320)
Impasto
- 170 g di latte intero, freddo + q.b.
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 425 g di farina tipo 00 forte (almeno W320) + q.b.
- 40 g di burro a pezzi + q.b.
- 70 g di zucchero
- 3 g di sale
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane toscano (TM6)
16 godz. 30 min
Grissini al sesamo
2 Std. 30 Min
Panini dolci al latte
2 godz. 40 min
Baguette francese (TM6)
5h
Treccia al latte
2 Std. 30 Min
Pizzette
3 godz. 40 min
Trecce dolci
4 Std.
Pane contadino
19u.
Merendine yo-yo
1h
Pane in cassetta semplice
19u.
Cornetti sfogliati (TM6)
9h
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min