Forel met hollandaisesaus

4.3 3 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 porties

Składniki

  • water
    750 g
  • aardappelen in stukken (3-4 cm)
    350 g
  • zout
    1 ½ tl
  • groenten (bijv. asperges, bloemkool in roosjes, wortel, in stukken)
    350 g
  • gemalen zwarte peper volgens smaak
    ¼ tl
  • forellen (ca. 220 g elk), ingewanden en schubben verwijderd
    2
  • citroenen (inclusief citroen voor het serveren)
    2
Hollandaisesaus
  • boter in stukken
    100 g
  • eierdooiers
    4
  • witte wijn
    50 g
  • citroensap vers geperst
    10 g
  • zout
    ½ tl
  • gemalen zwarte peper volgens smaak
    ¼ tl

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 44 g
Kalorie 3694 kJ / 882 kcal
Tłuszcz 59 g
Błonnik 7.1 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...