Wersje kompatybilne
Slow-cooked Hoisin Pulled Pork Buns with Pineapple Chutney
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pineapple Chutney
- ½ fresh red chilli, deseeded if desired
- 100 g red pepper, cut in pieces (3 cm)
- 1000 g pineapple, peeled, cut in pieces (3 cm)
- ½ tsp chipotle chilli flakes
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 tsp mustard seeds
- 50 g apple cider vinegar
- 200 g jam sugar
Hoisin Pulled Pork
- 10 g vegetable oil
- 150 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 800 g pork shoulder, boneless, in one piece
- 40 g tomato purée
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 200 g water
- 220 g hoisin sauce, plus extra for serving
- 40 g light brown sugar
- 1 Tbsp soy sauce
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 6 brioche burger buns
- 2 - 3 little gem lettuce, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3485 kJ / 833 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 114 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 892 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Spaghetti alla Carbonara
30min
Creamy chicken curry and rice
45min
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Traditional Austrian Beef Goulash
4h
Mashed Potatoes (Peeler)
30min
White Bread
3h
Sticky Gochujang Marinade
10 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Potato Stacks with Parmesan and Thyme (TM6)
55min
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 10min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1h 15 min