Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Möhren, in Stücken
- 30 g Öl
- 150 g Zwiebeln, geachtelt
- 200 g Schmand
- 450 g Wasser
- 400 g passierte Tomaten
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- ½ TL Paprika de la Vera
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (1 cm)
- 400 g Hackfleisch, gemischt, grob zerzupft
- 1 Dose Kidneybohnen (Abtropfgew. 255 g), abgetropft
- 1 Dose Mais (Abtropfgew. 140 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1990 kJ / 475 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 739 mg
Alternatywne przepisy
Neue Kartoffeln mit Tomaten-Hack-Stippe
50min
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3 Std.
Bunter Zwiebel-Topf
1h
Sauerkraut-Rahm-Gulasch mit Gnocchi
1h 30min
Tex-Mex-Nudeln
30min
Malzbier-Bolognese
2h
Schnelles Pulled-Chicken-Gulasch
30min
Würstchen-Gulasch
35min
Nudel-Schinken-Gratin
1h
Gyros-Auflauf
1h 20min
Wikinger-Nudel-Topf
35min
Hähnchen in Zwiebel-Senfsauce
30min