Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Birnen, weich, geschält, in Stücken (2 cm)
- 200 g Feigen, in Stücken (2 cm)
- 500 g Gelierzucker 2:1
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- ¼ TL Zimt
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2729 kJ / 645 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 154 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 Min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Nektarinen-Ingwer-Konfitüre
20 min
Orangenkonfitüre
45 Min
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
25 Min
Aprikosen-Konfitüre
30 Min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 Min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1 godz. 40 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 Min
Birnenkonfitüre
20 min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 Min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 Min