Birnen-Feigen-Konfitüre

Birnen-Feigen-Konfitüre

4.8 404 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Schraubgläser

Składniki

  • Birnen weich, geschält, in Stücken (2 cm)
    800 g
  • Feigen in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Gelierzucker 2:1
    500 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    ½
  • Zimt
    ¼ TL
  • neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 2 g
Kalorie 2729 kJ / 645 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 6.7 g
Węglowodany 154 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...