
Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Feigen-Konfitüre
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
Birnen weich, geschält, in Stücken (2 cm)800 g
-
Feigen in Stücken (2 cm)200 g
-
Gelierzucker 2:1500 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt½
-
Zimt¼ TL
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Kalorie
645 kcal /
2729 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
154 g
Błonnik
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Finessen 5/2015
21 Przepisów
Niemcy
Niemcy