Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Birnen, weich, geschält, in Stücken (2 cm)
- 200 g Feigen, in Stücken (2 cm)
- 500 g Gelierzucker 2:1
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- ¼ TL Zimt
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2729 kJ / 645 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 154 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
25 min
Mango-Kiwi-Konfitüre
30 min
Aprikosen-Konfitüre
30 min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 min
Mirabellen-Apfel-Konfitüre
25 min
Nektarinen-Ingwer-Konfitüre
20min
Birnenkonfitüre
20min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 min
Kaki-Orangen-Konfitüre mit Ingwer
25 min
Erdbeer-Mango-Konfitüre
30 min
Orangenkonfitüre
45min