Birnen-Feigen-Konfitüre

Birnen-Feigen-Konfitüre

4.8 362 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Schraubgläser

Składniki

  • Birnen weich, geschält, in Stücken (2 cm)
    800 g
  • Feigen in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Gelierzucker 2:1
    500 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    ½
  • Zimt
    ¼ TL
  • neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Kalorie 645 kcal / 2729 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 154 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...