豆豉鱼/藤椒鸡/剁椒豆腐/杂粮米饭

豆豉鱼/藤椒鸡/剁椒豆腐/杂粮米饭

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

  • 鲫鱼 ,去除内脏洗净沥干
    400 克
  • 料酒
    10 克
  • ,切片
    20 克
  • 大葱 ,切片
    15 克
  • 1 小撮
  • ,选择童子鸡
    800 - 900 克
  • 1 茶匙
  • 35 克
  • 花椒 ,约1茶匙
    2 克
  • 藤椒 ,新鲜的
    30 克
  • 新鲜小米椒 ,切圈
    3 支
  • 二荆条 ,切圈
    30 克
  • 生抽
    40 克
  • 10 克
  • 花椒油 ,或藤椒油
    10 克
  • 嫩豆腐
    400 克
  • 蒜头
    25 克
  • 10 克
  • 剁椒
    160 克
  • 豆豉
    40 克
  • 辣椒油
    10 克
  • 干辣椒
    2 支
  • 蚝油
    5 克
  • 150 克
  • 燕麦米
    200 克
  • 2400 克
  • 花雕酒
    100 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 907.5 kcal / 3793.3 kJ
Białko 62 g
Tłuszcz 31.1 g
Węglowodany 96.8 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1962.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...