Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbteig
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 2 TL Backpulver
- 140 g Zucker
- 100 g Butter, kalt in Stücken
- 2 Päckchen Vanillezucker
- 2 Eier (Größe M)
- 150 g Marmelade, z.B. Himbeermarmelade, Erdbeermarmelade, Heidelbeermarmelade
Belag
- 400 g Nüsse, ganz, gemischt
- 200 g Butter, in Stücken
- 200 g Kristallzucker
- 2 Päckchen Vanillezucker
Schokoglasur
- 200 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 606 kJ / 145 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 12 mg
Alternatywne przepisy
Kokosbusserl
25 Std.
Rumkugeln von Dr. Oetker
30min
Florentiner mit Mürbteig
1h 20min
Marzipanwölkchen
25 min.
Eisenbahner von Dr. Oetker
1h 30 min.
Weinkekse
1h 30 min.
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1h 30 min.
Kaffeekrapferl
2h
Dotterbusserl
50 min.
Husarenkrapferl
1h
Brabanter Knöpfe
1h 30 min.
Linzerkipferl
1h 10 min.