Urządzenia i Akcesoria
Double Crusted Apple Pie (Bill Yosses)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 portions
Składniki
Pie Dough
-
all-purpose flour plus extra to dust12 oz
-
sugar½ oz
-
salt½ tsp
-
unsalted butter cubed, plus extra to grease10 oz
-
ice cold water4 oz
Apple Filling
-
sugar plus extra to sprinkle5 oz
-
lemon thin peel only, no white pith1
-
dessert apples (e.g. Honeycrisp, Gala, Granny Smith, Empire or Mutsu), cored and cut into wedges (½ in.)46 oz
-
honey2 oz
-
cornstarch1 oz
-
vanilla extract1 tsp
-
ground cinnamon¼ tsp
-
lemon juice (juice of 1 lemon)1 ½ - 2 oz
-
large egg1
-
water1 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
162 mg
Białko
6 g
Kalorie
2536 kJ /
606 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hot Cocoa Bundt Cake
2 godz.
Pie Crust
5 min
Caramel Peach Kringle
2 godz. 55 min
Classic Yellow Cake
1 godz. 30 min
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Steamed Carrot Cake
1 godz. 35 min
Homemade Pie Crust
1 godz. 30 min
Christmas Fruit Cake
4 godz. 15 min
Corn Muffins
45 min
Blueberry Bundt Coffee Cake
1 godz. 45 min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45 min
Cranberry Almond Cookies
1 godz. 20 min