Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de harina de trigo
- 80 g de aceite de oliva
- 70 g de agua, fría
- ½ cdita de sal
Relleno
- 500 g de agua
- 300 g de calabacita, cortado en trozos (2-3 cm)
- 400 g de mezcla de verduras (p. ej. cebollas, zanahorias, calabacitas, col blanca, etc.), en trozos (ver tip)
- aceite de oliva, para engrasar
- 80 g de queso Gruyère, en trozos (ver tip)
- 2 huevos
- 300 g de queso crema
- ½ cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- harina de trigo, para enharinar
-
3 - 4
ramitas de tomillo fresco (ver tip)
lub ½ cdita de tomillo seco
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1670 kJ / 399.1 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 625.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta soufflé de espinaca
1 Std.
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1h 40min
Quiche de brócoli con harina de quinoa
45min
Quiche vegetariana con espinacas y pimiento rojo
1 Std.
Quiche de flor de calabaza
1 Std.
Empanadas de humita
1 Std. 30 Min
Tarta integral con salsa de cebolla TM6
1 Std. 10 Min
Pay vegano de calabaza y verduras
1 Std. 20 Min
Soufflé de calabaza
1 Std.
Tarta de papas y champiñones
1 Std. 20 Min
Pay de espinaca con base de nuez
1 Std. 20 Min
Pay de atún
1h 40min