Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 180 g de harina y algo más para enharinar
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de azúcar
- 90 g de mantequilla cortada en trozos
- 20 g de agua
- 1 yema
Pasta de almendras
- 100 g de almendras sin piel
- 100 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
-
2
cucharadas de ron
lub 1 cucharadita de esencia de vainilla líquida
Relleno y montaje
- 750 g de peras
- 30 g de azúcar rubia
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2218 kJ / 530 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pisco sour
10 Min
Queque de zanahoria y naranja
2h 15min
Kipe crudo
30 Min
Crepas con salmón ahumado y crema de queso
50 Min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50 Min
Masa para empanadas
15 Min
Panqueques con dulce de leche
1h 15min
Queque clásico
1 Std. 20 Min
Barritas energéticas de dátiles y coco
50 Min
Ñoquis con salsa rosa
2j 25 menit
Carbonada
1h 15min
Medialunas de manteca
5h 30 min