Urządzenia i Akcesoria
风味花椰菜配胡萝卜芝麻色拉
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 人份
Składniki
米饭
-
印度白香米250 克
-
盐½ 茶匙
-
水680 克
胡萝卜色拉
-
胡萝卜 切块(每块2.5厘米)140 克
-
青柠汁2 茶匙
-
麻油2 茶匙
-
米醋30 克
-
枫糖1 汤匙
-
芝麻2 茶匙
风味花椰菜
-
日式酱油(tamari)60 克
-
玉米淀粉2 汤匙
-
干辣椒片½ 茶匙
-
白花椰菜,切小朵 切成一口大小900 克
-
蒜头2 瓣
-
姜蒜酱2 茶匙
-
橄榄油15 克
-
红辣椒,任一种类 一切二,去根茎,去籽1 根
-
青葱 切段1 根
-
蔬菜高汤酱½ 茶匙
-
海鲜酱30 克
-
水200 克
-
米醋30 克
-
枫糖1 汤匙
-
青葱 切片,装饰用1 根
-
芝麻 装饰用
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
1408 mg
Białko
11.9 g
Kalorie
1854.8 kJ /
443.3 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
82.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
亚洲风味
8 Przepisów
Chiny
Chiny