回锅肉/杂粮米饭/盐水河虾/凉拌莴笋金针菇

回锅肉/杂粮米饭/盐水河虾/凉拌莴笋金针菇

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
3 人份

Składniki

  • 生抽
    30 克
  • 香醋
    10 克
  • 麻油
    10 克
  • 料酒
    60 克
  • 5 克
  • 4 片
  • 切段
    2 根
  • 金针菇
    150 克
  • 莴笋 切丝
    200 克
  • 新鲜的虾 选择河虾
    400 克
  • 1200 克
  • 洗净沥干
    200 克
  • 糙米 洗净沥干
    100 克
  • 菜籽油
    10 克
  • 蒜头
    5 瓣
  • 五花肉 切片
    300 克
  • 老抽
    5 克
  • 1 小撮
  • 豆瓣酱
    20 克
  • 包菜 切小片,洗净沥干
    100 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1938.4 mg
Białko 39.3 g
Kalorie 3622.7 kJ / 866.7 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Węglowodany 90.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...