Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 1 oz sugar
- 1 lemon
- 2 oz unsalted butter, softened, in pieces
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 vanilla bean pod, seeds only
- 1 pinch salt
- 4 oz all-purpose flour
Custard Cream
- 3 gelatin sheets (approx. 2 g each)
- cold water, to soak
- 14 oz whole milk
- 4 egg yolks, from large eggs
- 2 oz sugar
- 1 oz all-purpose flour
- 2 tsp corn starch
- 1 pinch salt
- 3 ½ oz heavy whipping cream, chilled
- 9 oz mascarpone
- 1 tsp vanilla sugar (see Tip)
Strawberry Sauce
- 2 oz sugar
- 2 oz water
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed
- 9 oz fresh strawberries, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1474.9 kJ / 352.5 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 35.9 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 148.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazilian Limeade
10min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Warm Bacon and Shallot Vinaigrette
25 min
Rosé Cream Puff Pastry
3hod. 30min
Crunchy Seed Sticks with Bacon and Cheese
35 Min
Homemade "Velvety" Cheese
4u. 40min
Chocolate Malted Milkshake
15 min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5h 15min
Portuguese-Style Crème Brûlée
25 min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3hod. 40min
Herb Butter (Maître d'Hôtel Butter)
10min
Crème Caramel
3u. 50min