Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel Sauce
-
9
oz sugar
lub 9 oz brown sugar - 7 ½ oz heavy whipping cream, divided
- 36 oz water, divided
- 1 tsp lemon juice
- 1 oz unsalted butter, cold, in one cube (approx. 1 in. x 1 in.)
- 1 tbsp vinegar
Tart Base
- 9 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 5 oz unsalted butter, chilled, cut into pieces
- 3 ½ oz sugar
- 1 large egg
Vanilla Whipped Cream
- 1 ½ oz sugar
- 1 vanilla bean pod, seeds only
- 10 ½ oz heavy whipping cream, chilled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1869 kJ / 446 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggnog Snickerdoodles
1h
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2j 15 menit
Classic Chocolate Fudge
3h 10min
Strawberry White Chocolate Cheesecake
6 Std. 30 Min
King Cake
4 Std. 45 Min
Baked Brie Bites with Chili and Raspberry Dips
2j 15 menit
Caramel Peach Kringle
2 godz. 55 min
Chocolate Ganache Tart with Caramel
1 Std. 40 Min
Classic Quiche Lorraine
2u. 45min
Sea Salt Caramel Cookies
24h 50 min
Eton Mess Parfait with Berry Sauce
9 Std.
Cream Puff Pastry (Choux Pastry)
2h