Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Cream
- 16 oz whole milk
- ½ vanilla bean, sliced lengthwise scraped, seeds only
- 6 large egg yolks
- 5 oz sugar
- 1 oz cornstarch
- 1 pinch salt
- 1 tbsp unsalted butter
Cream Puffs
- 8 oz water
- 4 ½ oz unsalted butter, in pieces
- 1 pinch salt
- 1 tbsp sugar
- 7 oz all-purpose flour
- 5 large eggs
Caramel
- 20 oz sugar
- 37 oz water, divided
- 1 tsp lemon juice
- 2 oz vinegar
- fresh raspberries, to decorate
- sugar pearls, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 936.4 kJ / 223.8 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 25.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème pâtissière
15 Min
Hot Fudge Sauce
1 godz. 20 min
Dulce de Leche
7h 35 min
Vanilla Bean Syrup
30 min
Meringue Ghosts
12h 25 min
Checkerboard Sablés
2h 30min
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
4h 50min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3h 30min
Marshmallows
2h
Margarita with Citrus Dust
30 min
Key Lime Pie
4 godz. 40 min
Royal icing
5min