![Croquembouche Croquembouche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EDE0429D-5737-41BE-A109-94862DBBA3B3/Derivates/87514D19-F8BA-4EFA-839B-AF42CBD7B9E0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Cream
- 16 oz whole milk
- ½ vanilla bean, sliced lengthwise scraped, seeds only
- 6 large egg yolks
- 5 oz sugar
- 1 oz cornstarch
- 1 pinch salt
- 1 tbsp unsalted butter
Cream Puffs
- 8 oz water
- 4 ½ oz unsalted butter, in pieces
- 1 pinch salt
- 1 tbsp sugar
- 7 oz all-purpose flour
- 5 large eggs
Caramel
- 20 oz sugar
- 37 oz water, divided
- 1 tsp lemon juice
- 2 oz vinegar
- fresh raspberries, to decorate
- sugar pearls, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 936.4 kJ / 223.8 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 25.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
French Macarons with Blueberry Jam
1 godz. 30 min
Coppa del Nonno
5 Min
Custard
15 Min
Honeycomb
1 godz. 30 min
Meringue Ghosts
12sa 25 dk
Strawberry and rose water macarons
2u. 50min
Paris Brest
6h 40min
Custard (TM5/6 Metric)
15 Min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27h
Caramel Sauce
1 godz. 30 min
Hot Fudge Sauce
1 godz. 20 min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1 godz. 20 min