Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 г оливкового масла
- 150 г лука
- 1 зубчик чеснока
- 1 щепотка молотого кумина
- 250 г красного болгарского перца
-
1
свежий зеленый чили перец, очищенный от семян
lub ½ ч.л. перец, чили, сухой, по вкусу - 500 г говяжьего фарша
- 200 г целых помидоров, консервированных или свежих
- 1 ч.л. соли
- 400 г красной консервированной фасоли
- красный чили соус, по вкусу (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 порция
- Kalorie
- 1285 kJ / 307 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 10.9 g