Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Смесь специй «гарам масала»
- 2 ч.л. черного перца (горошины)
- 2 ст.л. семян кориандра
-
1
ст.л. семян кумина
lub 1 ст.л. семян тмина - ½ ч.л. молотого мускатного ореха
- 1 ч.л. гвоздики
- 1 ст.л. молотого кардамона
- ½ ч.л. молотой корицы
- 1 сушеный лавровый лист
Курица «гарам масала»
- 400 г консервированных резаных помидоров
- 80 г сметаны, 10% жирности
- 50 г сливочного масла
- 1 ч.л. сахара (opcjonalnie)
- ¾ ч.л. соли, больше или меньше по вкусу
- 500 г куриной грудки, без кожи, нарезанной кубиками (3 см)
- Wartości odżywcze
- na 1 порция
- Kalorie
- 1159 kJ / 277 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.6 g