Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 г куриной грудки, без кожи
- ½ ч.л. соли, по вкусу
- ½ ч.л. молотого черного перца, по вкусу
- 200 г сыра эдам или другого полутвердого сыра, нарезанного кусочками (напр., грюйер, эмменталь, фонтина)
- 30 г оливкового масла
- 150 г лука, нарезанного половинками
- 2 зубчика чеснока
- 600 г рубленых помидоров, консервированных или свежих
- 1 ч.л. (с горкой)
- 1 ч.л. сахара
- 1 ½ ч.л. сушеного орегано
- Wartości odżywcze
- na 1 порция
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.6 g