Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Фрикадельки
- 40 г свежего или черствого хлеба, нарезанного кусочками
- 80 г молока
- 6 - 12 веточек свежей петрушки, только листья
- 1 зубчик чеснока (opcjonalnie)
- 400 г говяжьего фарша
- 2 яйца
- ½ ч.л. соли
- 1 щепотка молотого черного перца
- растительное масло для смазывания
Томатный соус
- 1 зубчик чеснока
- 50 - 80 г лука, нарезанного половинками
- 20 г оливкового масла высшего сорта
- 600 г консервированных резаных помидоров
- 1 ч.л. соли
- 1 щепотка молотого черного перца
- Wartości odżywcze
- na 1 порция
- Kalorie
- 1507 kJ / 359 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.9 g