Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 gramů hrušek, zralých, oloupaných, na čtvrtky, bez jádřince (přibližně 6 hrušek)
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 200 gramů lískových ořechů
- 200 gramů hořké čokolády, na kousky
- 250 gramů másla, na kostičky
- 250 gramů krupicového cukru
- 4 vejce
- 1 špetka soli
- 1 vanilkový lusk, pouze vyškrábnutá dřeň
- 50 gramů mléka
- 180 gramů hladké mouky
- 20 gramů kakaa
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- moučkový cukr, na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maková bábovka
1 godz.
Třený ovocný koláč
50 Min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50 Min
Citrónový chlebíček s borůvkami
4h
Kávové hvězdičky (bez laktózy)
3 godz.
Ořechový koláč s meruňkami
1h 30min
Sváteční ořechovo-jablečné řezy
2h 45min
Mrkvové muffiny s vlašskými ořechy
45 Min
Dvoubarevné řezy s tvarohem
1 godz.
Ořechová bábovka
1 Std. 10 Min
Prezidentská bábovka
1h 5min
Perník s povidly
55 min