Pizza met pistache pesto, stracciatella kaas en mortadella

Pizza met pistache pesto, stracciatella kaas en mortadella

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 stuks

Składniki

Pizzadeeg
  • water
    120 g
  • verse gist
    2 - 3 g
  • suiker
    ½ tl
  • extra vergine olijfolie om in te vetten
  • broodbloem
    200 g
  • zout
    1 tl
Pistache pesto
  • Parmezaanse kaas in stukken (2-3 cm)
    20 g
  • pistachenoten
    90 g
  • teentje knoflook (opcjonalnie)
    ½
  • verse basilicumbladeren
    3
  • extra vergine olijfolie
    40 g
Topping
  • Stracciatella kaas (gemaakt van Italiaanse buffelmelk)
    80 g
  • mortadella in plakjes
    60 g

Wartości odżywcze na 1 stuk

Kalorie 526 kcal / 2200.8 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 44.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 384.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...