Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

2.8 8 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porties

Składniki

Deeg voor cannelloni
  • meel
    300 g
  • eieren (van ongeveer 60 g)
    3
  • extra vergine olijfolie
    10 g
Vulling
  • water
    700 g
  • diepgevroren bladspinazie
    600 g
  • melk
    150 g
  • zout + naar believen
    1 tl
  • koemelk ricottakaas goed uitgelekt
    600 g
Bechamelsaus
  • melk
    500 g
  • meel
    50 g
  • boter
    20 g
  • zout volgens eigen smaak
    ½ - 1 tl
  • gemalen nootmuskaat
    1 snuifje
Om af te werken
  • Parmezaanse kaas geraspt
    2 - 3 el
  • boter in klontjes
    20 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 41.9 g
Kalorie 3753 kJ / 897 kcal
Tłuszcz 45.9 g
Błonnik 302.1 g
Węglowodany 84.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...