Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillepudding
- 750 g Milch
- 4 Eier
- 75 g Zucker
- 50 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
Biskuit
- 6 Eier
- 240 g Zucker
- 240 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
Buttercreme und Fertigstellung
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Konfitüre, Sorte nach Geschmack
-
200
g Marzipan-Rohmasse
lub 1 Marzipandecke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 95 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geburtstags-Motivtorte
3 godz. 30 min
Bienenstich
2 godz. 40 min
Donauwellen
2 godz. 40 min
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12h
Nuss-Sahne-Torte
8h
Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 Std.
Marzipan-Torte
5 godz.
Vanille-Buttercreme-Torte
7 godz.
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Schoko-Sahne-Torte
6 godz.
Festlicher Gewürzkuchen
96 godz.