Urządzenia i Akcesoria
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 Stücke
Składniki
Vanillepudding
-
Milch750 g
-
Eier4
-
Zucker75 g
-
Speisestärke50 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
Biskuit
-
Eier6
-
Zucker240 g
-
Mehl240 g
-
Backpulver½ Pck.
Buttercreme und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Konfitüre Sorte nach Geschmack200 g
-
1 MarzipandeckeMarzipan-Rohmasse200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
95 mg
Białko
7 g
Kalorie
1544 kJ /
369 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 godz.
Erdbeer-Sahnetorte
5 godz.
Trifle mit Karamellcreme
3 godz. 30 min
Berliner Ballen mit Vanillepudding
3 godz.
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12 godz.
Käse-Sahne-Traum
12 godz.
Biskuit
1 godz. 30 min
Regenbogen-Biskuitrolle mit Pfirsich-Quark-Füllung
6 godz. 30 min
Marzipan-Torte
5 godz.
Hochkant-Schoko-Torte
10 godz.
Schoko-Sahne-Torte
6 godz.
Vanille-Buttercreme-Torte
7 godz.