
Urządzenia i Akcesoria
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 Stücke
Składniki
Vanillepudding
-
Milch750 g
-
Eier4
-
Zucker75 g
-
Speisestärke50 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
Biskuit
-
Eier6
-
Zucker240 g
-
Mehl240 g
-
Backpulver½ Pck.
Buttercreme und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Konfitüre Sorte nach Geschmack200 g
-
Marzipan-Rohmasse200 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
369 kcal /
1544 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
95 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy