Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke

Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke

4.1 125 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 Stücke

Składniki

Vanillepudding
  • Milch
    750 g
  • Eier
    4
  • Zucker
    75 g
  • Speisestärke
    50 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    1
Biskuit
  • Eier
    6
  • Zucker
    240 g
  • Mehl
    240 g
  • Backpulver
    ½ Pck.
Buttercreme und Fertigstellung
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Konfitüre Sorte nach Geschmack
    200 g
  • Marzipan-Rohmasse
    200 g
    1 Marzipandecke

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 369 kcal / 1544 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 95 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...