
Urządzenia i Akcesoria
Bienenstich
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
24 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Milch200 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Ei1
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten375 g
-
Salz1 Prise
Füllung
-
Milch750 g
-
Eier4
-
Zucker75 g
-
Speisestärke50 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
-
Butter weich, in Stücken150 g
Belag und Fertigstellung
-
Butter in Stücken150 g
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Honig20 g
-
Sahne60 g
-
Mandeln, gehobelt200 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
307 kcal /
1283 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
40 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy