![Bienenstich Bienenstich](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4b695d09-6585-4c3b-9094-872314af3ecb/Derivates/f1220ca7-32ae-4cf6-8ccd-a496e9d8dbf7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 200 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Füllung
- 750 g Milch
- 4 Eier
- 75 g Zucker
- 50 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 150 g Butter, weich, in Stücken
Belag und Fertigstellung
- 150 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Honig
- 60 g Sahne
- 200 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1283 kJ / 307 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 40 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donauwellen
2h 40min
Schwarzwälder Kirschtorte
4h
Zitronen-Sahne-Rolle
2h 30min
Ofen-Berliner
6 Std.
Quarkbällchen
30 min
Quarkbällchen mit Zimtzucker
30 min
Erdbeer-Tarte mit Vanillepudding
4h
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5h
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3 Std.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Klassischer Marmorkuchen
1 Std. 50 Min
Klassischer Käsekuchen
4h