Urządzenia i Akcesoria
Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Nuss-Pralinen (z. B. Ferrero Rocher)8
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken80 g
-
Nuss-Nougat in Stücken125 g
-
400 g Himbeeren, TKHimbeeren, frisch400 g
-
Puderzucker20 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
-
Kakao zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
51 mg
Białko
6 g
Kalorie
2011 kJ /
481 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pfirsich-Passionsfrucht-Törtchen
3 godz. 30 min
Blitz-Erdbeer-Schokodessert
10 min
Himbeer-Mohn-Tiramisu
1 godz.
Spekulatius-Parfait mit heißen Gewürzkirschen
8 godz. 30 min
Apfel-Quark-Creme mit Karamellsauce
2 godz.
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 godz.
Mandel-Panna-Cotta mit Maracujasauce
8 godz. 30 min
Schokoladen-Panna-Cotta
4 godz. 30 min
Schoko-Weihnachtstorte
17 godz.
Bananensplit-Dessert
20 min
Spekulatius-Zimt-Dessert
20 min
Hot Aperol®
25 min