Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren

Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren

4.2 117 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen

Składniki

  • Nuss-Pralinen (z. B. Ferrero Rocher)
    8
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    80 g
  • Nuss-Nougat in Stücken
    125 g
  • Himbeeren, frisch
    400 g
    400 g Himbeeren, TK
  • Puderzucker
    20 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 geh. TL
  • Kakao zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 51 mg
Białko 6 g
Kalorie 2011 kJ / 481 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...