Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 400 g Mehl
- 1 EL Backpulver
Quittenfüllung und Fertigstellung
- 700 g Quittenpaste, in Stücken
- 70 g süsser Wein (z. B. Portwein, Marsala)
- 1 Eiweiss zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1724 kJ / 412 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2 godz. 30 min
Herzhafte Focaccia mit Kichererbsen
3 godz.
Schoggi-Cake mit Ingwer-Konfit
1 godz. 30 min
Gefüllte Peperoni mit gesalzener Kabeljau-Brandade
Brak ocen
Polenta
1 Std.
Amarettini
1 godz. 30 min
Nussröllchen
20 min
Mini-Plumcake mit Jogurt
40 Min
Schweizer Linzertorte
1 godz. 30 min
Currywürstchen mit Linsen
1 Std.
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min
Schoggi-Sablés
1 godz. 30 min