Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Sultaninen
- 1000 g Milch
- 60 g Zucker
- 2 EL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 125 g Hartweizengriess
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 819 kJ / 196 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 min
Lauchwähe mit Schinken
1h 45 min
Osterkuchen
1h 45 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min
Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)
1 godz. 35 min
Emmentaler Meringues
2sa 15 dk
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4sa 40 dk
Luzerner Lebkuchen
55 min
Nidletäfeli
2h
Fotzelschnitten
30 Min
Süssmostcreme
4h 15min
Tessiner Polenta
45 min