酸甜蔬菜碗配豆腐

酸甜蔬菜碗配豆腐

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 人份

Składniki

腌豆腐
  • 老豆腐 切片(每片约1厘米)
    300 克
  • 麻油
    2 汤匙
  • 酱油
    2 汤匙
  • 蜂蜜
    1 茶匙
  • 柠檬汁
    1 茶匙
  • 红糖
    1 茶匙
  • 米醋
    1 汤匙
  • 干辣椒片
    ½ 茶匙
酸甜酱
  • 去核李子干
    70 克
  • 酱油
    40 克
  • 米醋
    30 克
  • 1300 克
  • 五香粉 (见要诀)
    1 茶匙
  • 干辣椒片
    1 ½ 茶匙
  • 麻油
    3 茶匙
  • 西芹 切片
    150 克
  • 2 茶匙
  • 米醋
    2 汤匙
  • 糙米
    200 克
  • 1 茶匙
  • 胡萝卜 切片
    250 克
  • ½ 茶匙
  • 麻油 油煎用
  • 新鲜豆芽 上菜用
  • 切片
    1 根
  • 日本酸姜 上菜用
  • 芝麻 上菜用
    1 汤匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 2730.8 mg
Białko 16.8 g
Kalorie 2189.2 kJ / 521.2 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 49.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...