Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 310 g di burro morbido + q.b. per imburrare
- 200 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 360 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
- 3 uova
- 4 tuorli d'uovo
- 155 g di fecola di patate
- ½ bustina di lievito in polvere (circa 8 grammi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta margherita CucinaBarilla
1h
Torta margherita
50min
Torta al cioccolato CucinaBarilla
1h
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1 Std. 30 Min
Torta di mele
1h
Torta chocolat
1h
Torta allo yogurt
40 min
Torta sabbiosa
50min
Torta margherita leggera
2h 30min
Torta semplice al cioccolato
50min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1h 10 min
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min