![Torta tenerina Torta tenerina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F3C225DD-C7DD-4847-8D13-E1DDF37D7914/Derivates/B4255994-9A49-4652-A05F-75F1863E16A6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 3 uova, gli albumi e i tuorli separati
- 200 g di zucchero
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 50 g di latte
- 75 g di farina
- 1 pizzico di sale
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- 1 - 2 cucchiai di cacao in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownies
45 min
Brownies al cioccolato
45 min
Delizia al cioccolato
40 min
Salame di cioccolato
3 godz. 10 min
Torta Susanna
2h 40min
Muffin
35 min
Muffin con gocce di cioccolato
1 godz.
Crema per pandoro
10 Min
Torta tenerina al cioccolato
45 min
Torta di albumi e cioccolato
45 min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55 min
Torta ricotta e cioccolato
55 min