Torta di mele e nocciole

Torta di mele e nocciole

4.7 640 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porzioni

Składniki

  • farina + q.b. per infarinare
    200 g
  • di mele golden o renette, sbucciate e a fette
    350 g
  • limone preferibilmente biologico, la scorza e il succo
    1
  • di zucchero
    200 g
  • di nocciole sgusciate
    50 g
  • uova
    3
  • di yogurt naturale (125 g)
    1 vasetto
  • di margarina + q.b. per ungere
    70 g
  • sale
    1 pizzico
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 363 kcal / 1519 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...