陳皮百合紅豆湯
TM6 TM5

陳皮百合紅豆湯

4.3 (3 oceny)

Składniki

  • 200 克 紅豆 ,清洗後預先浸泡4小時以上或隔夜
  • 1400 克 水
  • 1 片 陳皮
  • 110 克 冰糖
  • 40 克 乾燥蓮子 ,洗淨川燙後,以溫熱水浸泡1小時以上,去除蓮心
  • 40 克 乾燥百合 ,洗淨川燙後,以溫熱水浸泡1小時以上

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
931 kJ / 222.7 kcal
Białko
9.2 g
Węglowodany
47.4 g
Tłuszcz
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
8.8 g
Sód
26.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy