Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 紅豆 ,清洗後預先浸泡4小時以上或隔夜
- 1400 克 水
- 1 片 陳皮
- 110 克 冰糖
- 40 克 乾燥蓮子 ,洗淨川燙後,以溫熱水浸泡1小時以上,去除蓮心
- 40 克 乾燥百合 ,洗淨川燙後,以溫熱水浸泡1小時以上
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 931 kJ / 222.7 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 26.9 mg