油飯

油飯

4.8 77 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
6 人份

Składniki

  • 40 克
  • 香油
    10 克
  • 乾香菇 泡軟,切絲
    10 克
  • 蝦米 以少許米酒浸泡、瀝乾
    10 克
  • 去皮五花肉 切絲
    150 克
  • 醬油
    50 克
  • 冰糖粉
    ½ 茶匙
  • 鹽 (opcjonalnie)
    ½ 茶匙
  • 長糯米 浸泡2-3小時
    300 克
  • 500 克
  • 新鮮香菜 (opcjonalnie) 少許,裝飾用

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 9.233 g
Kalorie 1537 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 17.995 g
Błonnik 0.215 g
Węglowodany 41.169 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...