Urządzenia i Akcesoria
油飯
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
6 人份
Składniki
-
油40 克
-
香油10 克
-
乾香菇 泡軟,切絲10 克
-
蝦米 以少許米酒浸泡、瀝乾10 克
-
去皮五花肉 切絲150 克
-
醬油50 克
-
冰糖粉½ 茶匙
-
鹽 (opcjonalnie)½ 茶匙
-
長糯米 浸泡2-3小時300 克
-
水500 克
-
新鮮香菜 (opcjonalnie) 少許,裝飾用
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
9.233 g
Kalorie
1537 kJ /
367 kcal
Tłuszcz
17.995 g
Błonnik
0.215 g
Węglowodany
41.169 g