蒜炒五花
TM6

蒜炒五花

4.1 (22 oceny)

Składniki

  • 150 克 五花肉 ,切片(約3x5x1公分)
  • 1 大匙 米酒
  • 5 克 油
  • 150 克 蒜苗 ,切斜段(約3公分)
  • 10 克 新鮮紅辣椒 ,切斜片
  • ¼ 茶匙 糖
  • ¼ - ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
  • 1 小撮 白胡椒粉
  • ½ 茶匙 白醋

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
740.3 kJ / 177.1 kcal
Białko
6.4 g
Węglowodany
5.3 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Błonnik
1.5 g
Sód
72.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy