Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 五花肉 ,切片(約3x5x1公分)
- 1 大匙 米酒
- 5 克 油
- 150 克 蒜苗 ,切斜段(約3公分)
- 10 克 新鮮紅辣椒 ,切斜片
- ¼ 茶匙 糖
- ¼ - ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- 1 小撮 白胡椒粉
- ½ 茶匙 白醋
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 740.3 kJ / 177.1 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 72.8 mg