Vollkornbrot, Aufstrich und Fleischbällchen

Vollkornbrot, Aufstrich und Fleischbällchen

4.5 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Portionen

Składniki

Vollkornbrot
  • Wasser
    380 g
  • Zucker
    1 Prise
  • frische Germ zerbröselt
    20 g
  • Öl zum Einfetten
  • Weizen-Vollkornmehl
    500 g
  • Sonnenblumenkerne
    100 g
  • Salz
    1 ½ TL
Pikanter Aufstrich
  • Frischkäse
    150 g
  • körniger Frischkäse (Cottage cheese)
    150 g
  • Ei (opcjonalnie) hartgekocht, geschält, geviertelt
    1
  • Salz
    ½ TL
Fleischbällchen
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Faschiertes (vom Huhn oder Rind)
    400 g
  • Semmelbrösel
    40 g
  • Ei
    1
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Sojasauce
    15 g
  • Tomatenmark
    10 g
  • Öl zum Braten
  • Frischkäse
    50 g
  • rote Paprikaschote in Form eines Schnabels geschnitten
    1
  • gelbe Paprikaschote Schnitt in Form der Augenbraue
    1
  • Schnittlauch, frisch
    1 Bund
  • Oliven, schwarz, entkernt halbiert
    10 Stück

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 460 mg
Białko 18 g
Kalorie 1237 kJ / 296 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...