Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vollkornbrot
- 380 g Wasser
- 1 Prise Zucker
- 20 g frische Germ, zerbröselt
- Öl zum Einfetten
- 500 g Weizen-Vollkornmehl
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 1 ½ TL Salz
Pikanter Aufstrich
- 150 g Frischkäse
- 150 g körniger Frischkäse (Cottage cheese)
- 1 Ei, hartgekocht, geschält, geviertelt
- ½ TL Salz
Fleischbällchen
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 400 g Faschiertes (vom Huhn oder Rind)
- 40 g Semmelbrösel
- 1 Ei
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 15 g Sojasauce
- 10 g Tomatenmark
- Öl zum Braten
- 50 g Frischkäse
- 1 rote Paprikaschote, in Form eines Schnabels geschnitten
- 1 gelbe Paprikaschote, Schnitt in Form der Augenbraue
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 10 Stück Oliven, schwarz, entkernt, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1237 kJ / 296 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 460 mg
Alternatywne przepisy
Buchweizenblinis (glutenfrei)
1h 25min
Schnelle Tomatensuppe mit Basilikum
30min
Fussball-Partysonne
1h
Lasagne
1h 45 min.
Dinkelbrot
17h 25min
Joghurteis
9 godz. 30 min
Erdbeereis
5 Min
Brotchips mit Knoblauchmarinade
35min
Birnen- und Apfelkompott (XXL)
3h
Tomatensauce (Grundrezept)
1h
Käsestangerl
35min
Brötchensonne
2h