Wersje kompatybilne
Torta con frosting al formaggio e albicocche decorate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto torta
- 5 uova
- 140 g di zucchero
- 380 g di farina tipo 00
- 8 g di zucchero vanigliato
- 20 g di lievito in polvere per dolci
- 230 g di latte
- 200 g di olio di semi di girasole
- ½ scorza di limone tritata
Frosting al formaggio
- 450 g di formaggio fresco spalmabile
- 75 g di yogurt bianco
- 120 g di zucchero
- ½ scorza di limone tritata
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
Cioccolato fondente
- 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao), a pezzi
- 10 g di olio di semi di girasole
- 35 albicocche in scatola a metà (circa 480 g di peso netto)
- 50 g di mandorle a lamelle
- 70 caramelle, qualsiasi tipo, occhi di zucchero (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 875.5 kJ / 209.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 88.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frosted carrot cake
1h 25min
Banana bread (TM6)
1h 50 min.
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50min
Mattoncini al cioccolato e glassa colorata
1h
Victoria Sponge cake
1 Std. 30 Min
Naked cake al cioccolato
4 godz.
Blu frosting cupcake
1 Std. 30 Min
Waffles con salsa al cioccolato (vegan)
30 Min
Cupcake alla vaniglia
1 Std. 30 Min
Cupcake al cioccolato (senza glutine)
2sa
Cinnamon rolls
4 godz.
New York cheesecake
6h 30 min