Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
-
Milch370 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Salz2 Prisen
-
Butter weich, in Stücken130 g
-
Zucker150 g
-
Eier2
-
Mehl220 g
-
Mandeln, gemahlen100 g
-
Backpulver1 TL
-
Äpfel in dünnen Scheiben (5 mm)250 g
-
Heidelbeeren250 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1347 kJ /
322 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
I like you berry much!
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Versunkener Erdbeerkuchen
1 godz. 15 min
Heidelbeer-Joghurt-Kastenkuchen
2 godz.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2 godz.
Beeren-Kokos-Kuchen
2 godz. 10 min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Mandarinen-Joghurt-Muffins
45 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min