Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g Milch
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Prisen Salz
- 130 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Zucker
- 2 Eier
- 220 g Mehl
- 100 g Mandeln, gemahlen
- 1 TL Backpulver
- 250 g Äpfel, in dünnen Scheiben (5 mm)
- 250 g Heidelbeeren
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2 Std.
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Versunkener Erdbeerkuchen
1h 15min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Mandarinen-Joghurt-Muffins
45min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Beeren-Kokos-Kuchen
2h 10min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Heidelbeer-Joghurt-Kastenkuchen
2 Std.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min