Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 oz water
- 8 oz flat rice noodles
- 6 oz bean sprouts
- 1 tbsp vegetable oil
- 55 oz beef broth
- 3 oz white onion, thinly sliced into rings
- 1 cinnamon stick
- 2 star anise
- 1 tsp coriander seed
- 2 cardamom pods
- 4 whole cloves
- 12 oz sirloin steak, thinly shaved (see Tip)
- 6 - 8 sprigs mixed fresh herbs (e.g. basil, mint, cilantro)
- 2 green onions, thinly sliced rounds
- 1 - 2 fresh chilies, e.g. jalapeño or Fresno, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2364 kJ / 565 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 943.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao Chicken
1 godz. 5 min
Korean Beef Sauté
1h 25 min
Beef and Broccoli Sauté
30 min
Mussels in Turmeric and Ginger Broth
20 Min
Chilli-Lime Chicken with Cauliflower Rice
1 godz. 10 min
Ginger Paste
15 Min
Madurese Chicken Satay
1h 30min
Stuffed Chicken with Peanut Pipián
50 Min
Steak Stir Fry Salad
35 Min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4h 35min
Spaghetti with Anchovies and Toasted Bread Crumbs
40 min
Basic Sushi Rice
45min