![Acadian Chicken Fricot Acadian Chicken Fricot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/443821b2-2797-418e-b07a-7a2efa1a631e/Derivates/e89f278c-6cba-4d26-a33a-14daacac5e81.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken Stock
- 1 carrot, medium, peeled and quartered
- 1 onion, medium, quartered
- 1 stalk celery, sliced
- 600 - 750 g free range chicken, bone in, skin on (thighs, breast)
- water, to cover (not higher than max. fill mark)
- 1 tsp salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper, to taste
Dumplings
- 110 g all-purpose flour
- 15 g baking powder
- ½ tsp salt
- ½ tsp dried ground summer savory, to taste
- 120 g cold water
Fricot
- 100 g onions, quartered
- 100 g celery, with leaves, quartered
- 2 - 3 tsp dried ground summer savory, to taste
- 600 g potatoes (approx. 4 med.), peeled and diced
- 250 g carrots, peeled and diced
- 2 tsp salt, to taste
- freshly ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2550.1 kJ / 609.5 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 2536 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringue Ghosts
Brak ocen
Potato Pancakes
45min
Hot Cross Buns
1ч. 55 мин.
North Carolina BBQ Chicken with Skillet Cornbread
3h 25min
Caramel Sous-Vide Pineapple
1 Std. 30 Min
Spicy Nuts and Popcorn Party Mix
35 min
Garlic Chicken Sauté with Bok Choy
40 min
Saskatoon Berry Jam
35 min
Matcha Stamp Cookies
1h
Butter Cookies
50 min
Cheesecake (No-Bake)
5 godz. 30 min
Focaccia with Onions (TM5 Metric)
1 Std. 30 Min