Spaghetti Arrabiata mit Thunfisch

Spaghetti Arrabiata mit Thunfisch

4.3 153 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • rote Chilischote, frisch entkernt, in dünnen Ringen
    1
  • Olivenöl und etwas mehr zum Kochen
    40 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    800 g
    800 g Tomaten, in Stücken (ca. 1 cm)
  • Thunfisch, in Öl abgetropft
    300 g
    300 g Thunfisch, in Lake, abgetropft
  • Basilikumblätter, frisch und etwas mehr zum Garnieren
    10
  • Zucker
    ½ - 1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Wasser
    1200 g
  • Spaghetti
    320 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 465 kcal / 1947 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 644 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...