甘香虾

甘香虾

4.9 20 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 人份

Składniki

  • 食油
    40 克
  • 帝王虾 带壳,去肠线 (参考贴士)
    250 克
  • 蒜瓣
    1 个
  • 小红葱
    30 克
  • 新鲜姜 切片
    15 克
  • 指天椒
    1 条
  • 虾米 浸软
    10 克
  • 新鲜香茅 (opcjonalnie) 只取白色部分,拍扁
    1 支
  • 咖喱粉
    1 汤匙
  • 咖喱叶
    1 支
  • 酱青
    1 汤匙
  • 1 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 395 mg
Białko 18 g
Kalorie 962 kJ / 230 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...