Kip met 'mole verde' saus

Kip met 'mole verde' saus

2.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porties

Składniki

  • pompoenpitten
    100 g
  • pinda's, geroosterd, ongezouten
    60 g
  • ijsbergsla in stukken
    80 g
  • verse bladspinazie grof gehakt
    100 - 150 g
  • lente-ui enkel het groene deel
    1
  • verse koriander enkel de bladeren
    1 takje
  • verse peterselie enkel de bladeren
    1 takje
  • serrano chilipeper
    1
    1 verse jalapeñopeper
  • gemalen komijn
    1 snuifje
  • zout naar eigen smaak
    2 el
  • groene tomatillo gehalveerd
    400 g
    400 g groene tomaten, in blokjes
  • teentjes knoflook
    2
  • olie met neutrale smaak
    20 g
  • uien
    100 g
  • water (zie tip)
    280 - 400 g
  • kippenboutjes, met vel (zie tip)
    8

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 27 g
Kalorie 1130 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...