Urządzenia i Akcesoria
Nyonya kip-curry bun
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 porties
Składniki
Deeg
-
water120 g
-
suiker50 g
-
gedroogde gist2 tl
-
broodbloem (eiwitrijke bloem)350 g
-
melkpoeder30 g
-
ei, medium (53-63 g)1
-
zachte boter op kamertemperatuur40 g
-
zout½ tl
Nyonya kip-curry vulling
-
kippendijen, met vel (± 3 poten), in stukken (3 cm)1200 g
-
Nyonya kruidenpasta huisgemaakt of uit de winkel150 g
-
curry Madras poeder20 g
-
zout½ tl
-
olie om in te vetten
-
kokosmelk200 g
-
ei licht geklopt1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Sód
521 mg
Białko
23 g
Kalorie
2084 kJ /
498 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Traditionele recepten
47 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Donkere Chocolade-Avocadomousse
10 min
Dadel- en Haverdrank
20 min
Gestoomde kaneelbroodjes XXL
50 min
Fabada Asturiana (Asturiaanse Witte Bonen Stoofpot)
Brak ocen
Met Pruimen gevulde Aardappelknoedels met Vanillesaus
Brak ocen
Zoete Aardappel Kaastaart Repen
Brak ocen
Hummus
5 min
Gestoomde Chinese groenten
30 min
Kimchi
Brak ocen
Oost-Europese brunch
Brak ocen
Iers sodabrood
Brak ocen
Gyoza met kip en knoflook
45 min