Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 100 g onions, quartered
- 20 g rapeseed oil
- 320 - 350 g beef meat, cooked, cut in pieces (see tip)
- 40 - 50 g carrot, peeled, cooked, cut in pieces (see tip)
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ - ½ tsp dried marjoram
Pierogi
- 250 g water, plus extra for cooking the pierogi
- 1 medium egg
- 20 g rapeseed oil
- 560 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine sea salt, for cooking pierogi
- water, for cooking pierogi
- fine sea salt, for cooking pierogi
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2006 kJ / 479 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 74.3 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 Min
Chicken Nuggets
45 Min
Tiramisù with Chocolate and Chilli
6h
Apple Tart (TM5)
1h
Faworki (crostoli)
2h
Asian Curried Mushroom Soup; Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1 Std. 5 Min
Mojito
5 min
Baked Rice with Grated Apples (TM6)
50 Min
Grated Potato Pancakes (TM5)
35 Min
Coconut Mocha Frappe
3 Std. 30 Min
Spelt Cake with Orange, Chocolate and Walnuts
1 Std. 20 Min
Beef Goulash Soup
1 Std. 15 Min