Urządzenia i Akcesoria
Pizza Margherita
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions
Składniki
Pizza Dough
-
water room temperature220 g
-
caster sugar1 tsp
-
2 tsp dried yeast, (8 g)fresh yeast crumbled20 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting400 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
fine sea salt1 tsp
Margherita Topping
-
mozzarella cut in pieces200 g
-
tinned chopped tomatoes (see tip)250 g
-
fine sea salt or to taste2 - 3 pinches
-
extra virgin olive oil1 Tbsp
-
fresh basil leaves torn in pieces10 - 15
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
20 g
Kalorie
2544 kJ /
607 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Cinnamon Rolls XXL
1 godz. 30 min
Egusi Stew
1 godz. 30 min
One-pot Tomato and Garlic Pasta with Mussels
20 min
Cappuccino Milkshake
10 min
Pasta al Arrabiata
30 min
Pizza Dough
1 godz.
American-style Pancakes
40 min
Pea, Cherry Tomato and Feta Wraps
10 min
Chicken and Tomato Sincronizadas
1 godz.
Pizza Marinara
1 godz. 35 min
Prosciutto and Mushroom Pizza
2 godz. 45 min
Spaghetti alla Carbonara
30 min