Urządzenia i Akcesoria
Pizza Margherita
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions
Składniki
Pizza Dough
-
water room temperature220 g
-
caster sugar1 tsp
-
2 tsp dried yeast, (8 g)fresh yeast crumbled20 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting400 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
fine sea salt1 tsp
Margherita Topping
-
mozzarella cut in pieces200 g
-
tinned chopped tomatoes (see tip)250 g
-
fine sea salt or to taste2 - 3 pinches
-
extra virgin olive oil1 Tbsp
-
fresh basil leaves torn in pieces10 - 15
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
20 g
Kalorie
2544 kJ /
607 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Alcohol-free Berry Mojito
5 min
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce (TM5)
40 min
Salmon with Potatoes and Courgettes (TM5)
Brak ocen
Arctic Roll
14 godz.
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 godz. 20 min
Mussels with Garlic Sauce
2 godz. 40 min
Mojito
5 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Tikka Masala Wraps
40 min
Pizza Marinara
1 godz. 35 min
Prosciutto and Mushroom Pizza
2 godz. 45 min
Neapolitan Pizza
9 godz.