![Pistachio Cupcakes Pistachio Cupcakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2520CC14-0FBB-4762-931B-BFEC4514A357/Derivates/B373AD86-95F1-448D-8DE9-C36DF783F11D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 70 g pistachio nuts, unsalted, plus 1 Tbsp for garnishing, roughly chopped
- 170 g unsalted butter, soft
- 170 g caster sugar
- 140 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 3 large eggs
- 5 - 10 drops pistachio nut extract, to taste
Mascarpone Icing
- 200 g mascarpone
- 300 g double cream
- 120 g icing sugar
- 8 - 12 drops pistachio nut extract, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2036 kJ / 487 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
Alternatywne przepisy
Blueberry and Mascarpone Cheesecake
3 Std. 20 Min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min
Waffles
25min
Mini Egg Cupcakes
1 Std.
Carrot Cake Cupcakes
1h 20 min
Chocolate Lava Cookies
1 Std. 40 Min
Spider Web Cupcakes
1 Std. 5 Min
Sponge cake
1 Std. 50 Min
Arctic Roll
14 godz.
Chocolate, Peanut and Raisin Cupcakes with Peanut Butter Icing
1 Std. 30 Min
Tri-Coloured Cupcakes
1 Std. 30 Min
Brain Cupcakes
1 Std. 40 Min