Pistachio Cupcakes
TM6 TM5

Pistachio Cupcakes

4.7 (83 oceny)

Składniki

Cupcakes

  • 70 g pistachio nuts, unsalted, plus 1 Tbsp for garnishing, roughly chopped
  • 170 g unsalted butter, soft
  • 170 g caster sugar
  • 140 g self-raising flour
  • 1 tsp baking powder
  • 3 large eggs
  • 5 - 10 drops pistachio nut extract, to taste

Mascarpone Icing

  • 200 g mascarpone
  • 300 g double cream
  • 120 g icing sugar
  • 8 - 12 drops pistachio nut extract, to taste

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
2036 kJ / 487 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
36.9 g
Tłuszcz
35.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy