Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 70 g pistachio nuts, unsalted, plus 1 Tbsp for garnishing, roughly chopped
- 170 g unsalted butter, soft
- 170 g caster sugar
- 140 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 3 large eggs
- 5 - 10 drops pistachio nut extract, to taste
Mascarpone Icing
- 200 g mascarpone
- 300 g double cream
- 120 g icing sugar
- 8 - 12 drops pistachio nut extract, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2036 kJ / 487 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
Alternatywne przepisy
Liver Cake
1h 50 min.
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Spaghetti Carbonara
25min
Bloody Almond Finger Biscuits
2h
Carrot Cake Cupcakes
1h 20min
Crêpes Suzette
35min
Brain Cupcakes
1 Std. 40 Min
Chocolate, Peanut and Raisin Cupcakes with Peanut Butter Icing
1h 30min
Red Velvet Cake
1h 20min
Mini Egg Cupcakes
1h
Berries and Cream Layer Cake
2h 15 min.
Almond Cake with White Chocolate Topping
2 godz. 50 min