Neapolitan Pizza

4.6 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 portions

Składniki

  • dried instant yeast
    1 tsp
    10 g fresh yeast, crumbled
  • water
    450 g
  • 00 flour plus extra for dusting
    360 g
    strong white bread flour, plus extra for dusting
  • fine sea salt
    8 g
  • lemon juice (see tip)
    30 g
    1 tsp ascorbic acid powder
  • pizza sauce e.g. Mutti Classic
    200 g
    passata
  • fresh mozzarella sliced, well drained
    250 g
  • extra virgin olive oil for drizzling
  • fresh basil leaves for garnishing
    16

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1096.1 kcal / 4585.9 kJ
Białko 49.7 g
Tłuszcz 31.3 g
Węglowodany 150.9 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 17.4 g
Sód 2696.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...