Berries and Cream Layer Cake

Berries and Cream Layer Cake

4.7 33 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 slices

Składniki

Sponge Cakes
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    50 g
  • medium eggs
    8
  • caster sugar
    250 g
  • self-raising flour
    250 g
  • fine sea salt
    2 pinches
Filling and Topping
  • whipping cream chilled
    600 g
  • fresh strawberries
    200 g
  • caster sugar
    10 g
  • fresh raspberries
    120 g
  • icing sugar for dusting
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 419 kcal / 1753 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...