Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Himbeersauce
-
200
g Himbeeren, frisch
lub 200 g Himbeeren, TK, aufgetaut - 100 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
Pavlova
- 330 g Zucker
- 250 g Eiweiß (ca. 8 Eiweiß), zimmerwarm
- 1 Prise Weinstein-Backpulver
- 1 TL Essig
- 1 TL Vanilleextrakt
- 2 EL Speisestärke (20 g)
Himbeersahne und Fertigstellung
- 600 g Sahne
-
20
g Himbeeren, frisch
lub 20 g Himbeeren, TK, aufgetaut und abgetropft - 500 g Beeren, gemischt, frisch, nach Wunsch in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1451 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 90.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3sa
Pavlova-Torte mit gemischten Beeren
5h 30min
Gemüse-Leber-Kuchen
1sa 50 dk
Eclairs mit Karamellcreme
4 godz.
Millefeuille
5 godz.
Teigtäschchen mit Kohl und Schweinefleisch
1 Std. 35 Min
Gemüse-Leber-Torte
1sa 50 dk
Festtags-Pavlova
3 Std. 30 Min
Xiao Long Bao (chinesische Teigtaschen)
12h
Gebratene Teigtaschen mit Schweinefleisch
1 godz. 30 min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1h 20min
Pavlova mit Früchten
3h 50min